Au trecut deja câteva luni de când am împlinit 26 de ani și, deși nu s-a schimbat nimic în viața mea în mod substanțial, acum văd lucrurile altfel. Nu, nu m-am trezit în dimineața de 21 octombrie cu o perspectivă total diferită asupra vieții, însă m-am trezit cu o nevoie de a face mai mult, mai bine, mai frumos.

Singurul lucru pe care îl poți controla este viziunea ta asupra vieții.

Dacă te-ai trezit în dimineața asta și nu ți-a plăcut vremea, te-a deranjat un mesaj din social media, nu ți-ai băut cafeaua pentru că deja era prea târziu, iar la finalul zilei ți se pare că totul a fost în zadar, that’s on you. Nu putem avea mereu zile perfecte, însă putem alege cum să reacționăm la cele care nu sunt pe placul nostru.

Din când în când, ia o pauză.

Atunci când începi să te critici, adu-ți aminte că așa cum ești mereu blând cu omul de la colțul străzii, la fel de bine poți fii blând și înțelegător și cu tine insuți. Câteodată, avem nevoie de o bucățică de ciocolată în plus, un pahar de vin, sau poate chiar două…trei.

„Nu am niciun regret” este cel mai mare bullshit auzit vreodată.

Da, am spus acest lucru de câteva ori în viață, însă nu era adevărat, iar acum mă bucur că pot să recunosc asta. Cu toții ne dorim să ne întoarcem într-un anumit moment al vieții noastre și să acționăm diferit, însă pe măsură ce învățăm să acceptăm că acest lucru nu se va întâmpla, vom trăi mult mai „ușurați”. Este total normal să ai regrete, însă nu trebuie să trăiești cu ele.

Vei putea întotdeauna să câștigi bani, însă nu vei reuși niciodată să dai timpul înapoi.

12 ore petrecute la birou de luni până vineri, weekend-uri pierdute cu fel și fel de evenimente corporate, vacanțe scurte de iarnă pentru că vrei să ai un avans înaintea celorlalți. Sună cunoscut? Ce ai spune mai bine de 8 ore petrecute la birou, pauza de masă petrecută la o terasă cu oameni faini, weekend-uri spontane în Barcelona și vacanțe de iarnă pline de cocktail-uri tropicale? Nu contează atât de mult că ai ultimul model de iPhone, atunci când ai putea să râzi cu prietenii pe o insulă pustie. Și da, costă și mai puțin decât ultima tendință în materie de telefoane.

Trimite acel mesaj.

Îți poate schimba viața sau poate fi cea mai proastă decizie pe care ai luat-o până în acel moment. În orice caz, este o experiență în plus, iar pe termen lung, nu o să îți pese deloc. Word of advice – degeaba ștergi conversațiile și îți propui să uiți persoana respectivă. La un moment dat, o să îți dai seama că este mai bine să accepți că lucrurile nu merg, decât să te prefaci că poate mai există „ceva”.

Fii recunoscător.

Pentru mine, a fi recunoscătoare înseamnă să îmi focusez atenția și timpul pe lucrurile pe care eu le apreciez. Nu încerc să blochez anumite lucruri neplăcute, ci doar să le privesc dintr-o altă perspectivă. Astăzi sunt recunoscătoare pentru lalele, pentru vibe-ul bun adus, mirosul incredibil și culorile primăverii. Da, știu că afară ninge.

Călătorește. Nu căuta „locul tău” în lume. Caută locurile!

Mă gândesc cu teamă la perioada în care vom putea călători din nou, în siguranță. Îmi este teamă de zboruri, însă tot călătoresc cât de des pot. Am un playlist bine pus la punct, pe care îl ascult numai în avion și care îmi dă speranță, sentimente bune și un curaj nemaipomenit. Știu că dacă rezist câteva ore, o să am parte de experiențe de neuitat, locuri magice, arhitectură, oameni diferiți, mâncare bună, băuturi noi, aventuri to remember. Așa că da, chiar dacă îți este teamă, poți face lucruri de care să te bucuri în continuare. Life goes on.

Când ai o zi proastă, ai grijă de tine.

Da, se întâmplă. Poate mai des, poate mai rar, dar există. Nu știu ce funcționează la voi, însă rețeta mea este destul de simplă. Unghii roșii, bucle, creme de hidratare și un pahar, două de vin. Poți să și plângi, dar mai bine faci o plimbare și îți aduci aminte că viața poate fi și gri, însă depinde de tine dacă ai chef să cumperi o vopsea nouă.

Râzi cu lacrimi.

Cel mai puternic om din viața mea, râde cu o poftă de nedescris. Te învață multe lucruri despre viață. Râzi atunci când simți, râzi ca să faci pe altcineva fericit, râzi atunci când îți aduci aminte de o glumă proastă, râzi pentru trecut, râzi pentru că ai întârziat astăzi la prima ședință, râzi pentru că sigur o să faci o prostie în viitor. Râzi pentru inimă!

Ascultă.

Multe lucruri s-ar rezolva mai ușor în viață dacă am învăța să ascultăm ca să înțelegem, și nu ca să dăm înapoi o replică, pe care de cele mai multe ori o regretăm. Este mai mult decât ok să ai încredere în tine, însă ascultă și părerea altei persoane și apoi ia o decizie. Poate o să vezi situația dintr-un alt punct de vedere și o sa îți dai seama că prima intuiție nu este neapărat una bună.

Alege să fii o persoană bună.

Nu contează faptul că poate ai zile proaste și nu îți pasă de ce se întâmplă în jur, nu contează că ești foarte obosit sau stresat, nu contează probleme tale mici, atâta timp cât o altă persoană se confruntă cu provocări mult mai mari. Un gest mic este, de cele mai multe ori, tot ce contează. Un Mulțumesc din suflet, un Te rog sau O zi frumoasă au puterea de a transforma o zi grea și plină de neplăceri într-o zi ce merită o a doua șansă.

Dacă un lucru îți face bine, buy it.

O rochie nouă, o paletă de make-up, o lumânare parfumată sau poate un robot de bucătărie. Atâta timp cât îți aduce un zâmbet pe buze și te ajută să treci peste o zi dificilă, nu contează ce achiziționezi. Avem nevoie de lucruri noi care să ne inspire, să ne motiveze și să ne facă să ne gândim la zile frumoase. Mai ales în această perioadă.

Petrece timp singur.

Nu, dacă alegi să îți petreci weekend-ul singur, nu înseamnă că nu ești o persoană sociabilă. Înseamnă că alegi să îți încarci bateriile pentru o nouă săptămână, înseamnă că vrei să te gândești la alegerile făcute anul acesta și la noi modalități de a te îmbunătăți, înseamnă că vrei să citești, să faci yoga, să gătești sau să găsești alte modalități de a fi productiv, înseamnă că vrei să înțelegi ce te face cu adevărat fericit.

Ești mai mult decât OK. Dacă anul acesta nu ți-a demonstrat că ești o persoană puternică, atunci nu știu ce altceva ar trebui să se întâmple. Adevărul este că ești BINE, viața poate fi a naibii, însă contează foarte mult ce persoană vrei să devii în viitor. Trebuie să îți dai seama de faptul că nu poți controla totul și că viața este mult mai ușoară atunci când nu analizezi fiecare detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *